ГоловнаСвіт

Google представила нові моделі смартфонів

"Персональний асистент" дозволяє користувачам перейти виключно на голосове спілкування з телефоном.

Google представила нові моделі смартфонів
Фото: itc.ua

Компанія Google представила нові моделі смартфонів Pixel і Pixel XL. Розробники помістили в нові девайси персональну програму-помічника, який може підтримувати розмову і здійснює функції, реагуючи на голосові команди, повідомляє ВВС-Україна.

"Персональний асистент" Google Assistant активується домашньою кнопкою на смартфонах - за аналогією із Siri на iPhone, яку розробляє компанія Apple.

У новому телефоні Google асистент відповідатиме на більш складно сформульовані питання, спираючись на контекст розмови, тобто фактично підтримувати розмову. В обробці запитів Google Assistant спиратиметься на базу даних Knowledge Graph, що пов'язує між собою понад 70 млрд фактів, якою компанія користується вже більш як 4 роки.

У Google сподіваються, що новий "асистент" дозволить користувачам перейти виключно на голосове спілкування з телефоном.

Водночас компанії доведеться подолати значні застереження безпеки і переконати своїх користувачів, що взаємодія з єдиним віртуальним асистентом матиме переваги над використанням окремих додатків.

Смартфони будуть продаватися в двох розмірах - з діагоналлю екрана в 12,7 см і 14 см. Телефони Pixel будуть працювати на процесорах Snapdragon 821, матимуть 12- і 8-мегапіксельні камери, порти USB Type-C і сканери відбитків пальців на задній панелі. Ціна найдешевшого з них складе 649 доларів.

Акцентували в Google і нову назву своїх смартфонів - Pixel, на відміну від попередніх Nexus, що має символізувати розрив з попередніми моделями, а також початок розробки їх саме Google, а не іншою компанією.

Фото: itc.ua

За інформацією ITC.ua, вартість стартує з $650 за молодшу модель з 32 ГБ пам'яті, варіант з 128 ГБ на $100 дорожчий - $750. Базова модель Google Pixel XL оцінена в $770, а за модель на 128 ГБ доведеться віддати $870. Тобто базові версії Google Pixel і Pixel XL коштують стільки ж, як iPhone 7 і iPhone 7 Plus. Покупець зможе вибирати між чорним, сріблястим і синім варіантами колірного оформлення. Останній колір є ексклюзивом для оператора Verizon. Попередні замовлення почнуть приймати вже 4 жовтня.

Нагадаємо, 7 вересня компанія Apple в Сан-Франциско представила новий iPhone 7.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram