ГоловнаСвіт

Гейтс 23-й рік поспіль очолив рейтинг найбагатших людей США

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп займає 156-те місце в списку Forbes.

Гейтс 23-й рік поспіль очолив рейтинг найбагатших людей США

Американський журнал Forbes опублікував щорічний рейтинг 400 найбагатших людей США.

Засновник Microsoft Білл Гейтс 23-й раз поспіль очолив список зі статком у $81 млрд. Крім MS, дохід Гейтсу приносять такі компанії, як Deere & Co., Canadian National Railway, AutoNation й інші.

Генеральний директор найбільшого в світі американського інтернет-магазину Amazon Джефф Безос, чий дохід в 2016 склав $20 млрд, з $67 млрд виявився на другому місці. Третю позицію зі статками $65,5 млрд займає гендиректор Berkshire Hathaway Уоррен Баффет, який фінішував на третьому місці вперше за останні 15 років.

Генеральний директор facebook Марк Цукерберг з $55,5 млрд опинився на п'ятій позиції. Засновник Oracle Ларрі Еллісон №5 в списку найбагатших американців.

У першій десятці списку також гендиректор агентства Bloomberg Майкл Блумберг ($45 млрд), засновники Koch Industries Чарльз і Девід Кох ($40 млрд у кожного), а також творці Google - Ларрі Пейдж ($38,5 млрд) і виходець із СРСР Сергій Брін ($37,5 млрд).

Наймолодшим учасником списку найбагатших американців став засновник Snapchat Еван Шпігель (26 років) зі статком у $2,1 млрд. Найстаршим - Девід Рокфеллер (101 рік), онук першого доларового мільярдера в історії людства Джона Девісона Рокфеллера.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп, згідно з рейтингом, опустився на 35 рядків і зайняв 156-те місце зі статком $3,7 млрд.

Згідно з Forbes, сумарні статки 400 найбагатших американських підприємців збільшилися до $2,4 трлн, що є рекордним показником за всю історію рейтингу.

Нагадаємо, в серпні Білл Гейтс став найбагатшим бізнесменом в історії. Тоді Bloomberg оцінив статок засновника Microsoftв у $90 млрд, що еквівалентно 0,5% ВВП США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram