ГоловнаСвіт

У Грузії підірвали машину опозиційного депутата (оновлено)

МВС Грузії відкрило кримінальну справу за статтею "замах на вбивство".

У Грузії підірвали машину опозиційного депутата (оновлено)
Гиви Таргамадзе
Фото: peoples.ru

У столиці Грузії Тбілісі підірвали автомашину одного з лідерів партії "Єдиний національний рух" Гіві Таргамадзе, повідомляє Грузія-онлайн.

За інформацією депутата Нугзара Циклаурі, постраждали водій і двоє перехожих. Їх стан досить важкий.

Оновлення. За інформацією Радіо Свобода, ні сам Таргамадзе, ні його водій не постраждали, проте серйозно поранено водія автомобіля, який перебував поруч, а також троє перехожих.

В ефірі грузинської телекомпанії "Руставі 2" Гіві Таргамадзе заявив, що вибух здійснили через дистанційне керування, і висловив надію, що Міністерство внутрішніх справ проведе розслідування.

МВС Грузії відкрило кримінальну справу за статтею "замах на вбивство".

48-річний Гіві Таргамадзе - журналіст за освітою, член координаційної ради з боротьби з корупцією при президенті Едуарді Шеварднадзе. У 2004 році його обрано депутатом парламенту, був головою парламентського комітету з оборони і безпеки. На цій посаді зробив кілька гучних заяв щодо політики Кремля на Кавказі, виступав з різкою критикою російської ФСБ. У 2005 році російське посольство в Тбілісі відмовило Таргамадзе в візі для участі в засіданні Міжпарламентської асамблеї в Санкт-Петербурзі. Гіві Таргамадзе перебуває в розшуку російських правоохоронних органів у справі про заворушення на Болотній площі в Москві в 2012 році.

Як повідомлялося 2 жовтня, екс-міністр оборони Грузії, кандидат в мажоритарні депутати Іраклій Окруашвілі заявив, що в Горі по ньому стріляли.

Нагадаємо, екс-президент Грузії, голова Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що готовий повернутися на батьківщину, якщо його партія "Єдиний національний рух" переможе на майбутніх виборах.

Парламентські вибори в Грузії пройдуть 8 жовтня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram