ГоловнаСвіт

The Guardian повідомило про секретні загони поліції для вбивства наркоманів на Філіппінах

Філіппінський поліцейський заявив, що загони проти наркоманів служать суспільству.

The Guardian повідомило про секретні загони поліції для вбивства наркоманів на Філіппінах
Филиппины
Фото: http://asiareport.ru

На Філіппінах діють секретні поліцейські загони, які вбивають підозрюваних у вживанні наркотиків.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на співробітника одного з таких загонів.

За словами співрозмовника видання, він належить до однієї з десяти секретних поліцейських команд, у кожну з яких входять 16 осіб. Цілі таких команд - підозрювані наркозалежні, продавці наркотиків і злочинці. Такі загони були створені після того, як Родриго Дутерте став президентом країни.

Офіцер Національної філіппінської поліції також розповів, що за останні три місяці він брав участь у 87 вбивствах наркозалежних. За його словами, більшість убивств відбуваються вночі - в цей час поліцейські одягнені в толстовки з капюшонами.

Загалом стеження за підозрюваним від його будинку і його вбивство відбувається за одну-дві хвилини. Потім тіла убитих, за словами поліцейського, ховають під мостом або в іншому місті. При цьому в деяких випадках на тілах убитих залишають картку з написом "вживає (наркотики)".

"Чому я повинен розслідувати (вбивство) цього хлопця, він вживає наркотики, він ґвалтівник, забуду про нього, буду займатися іншими (злочинами). Добре, що це сталося з ним", - пояснив поліцейський у бесіді з виданням логіку співробітників правоохоронних органів, які відмовляються розслідувати такі вбивства.

Поліцейський сказав The Guardian, що такі загони, на його думку, служать суспільству. "Ми поліцейські, які вбивають не заради задоволення", - пояснив він.

Дутерте було обрано президентом Філіппін у травні 2016 року. Після того, як його обрали головою держави, він оголосив війну наркомафії і санкціонував регулярні поліцейські рейди. Дутерте також закликав жителів країни вбивати тих, кого вони вважають наркоторговцями.

Нагадаємо, в серпні Філіппіни пригрозили вийти з ООН через звинувачення в убивствах наркодилерів.

Наприкінці вересня Дутерте пригрозив стати для наркоторговців "другим Гітлером".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram