ГоловнаСвіт

Експерт Центру Разумкова вказав на головний інтерес Росії в американських виборах

Для Кремля важливіше не Трамп або Клінтон, а протистояння і хаос у США.

Експерт Центру Разумкова вказав на головний інтерес Росії в американських виборах
Михаил Пашков
Фото: Макс Требухов

Головний інтерес Росії в американських виборах - це розшарування суспільства в США й ослаблення позиції цієї держави в світі.

Таку думку під час круглого столу в Інституті Горшеніна висловив Михайло Пашков, співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова.

"Росія, нагнітаючи загострення у відносинах, прямо або побічно грає на користь Трампа, який виступає за нормалізацію відносин. Я розумію, що передвиборні заяви - це одне, а реальна політика після виборів - це дещо інше. Але тим не менше, це так. Я в цьому випадку переконаний, що російська сторона не виступає тут ні стороннім спостерігачем, ні відстороненим спостерігачем, абсолютно ні. Для Росії, як мені видається, найважливішим є не сам по собі Трамп або Клінтон, а протистояння і хаос в американському суспільстві, ослаблення зовнішньополітичної позиції Штатів", - сказав він.

Нагадаємо, в понеділок Росія оголосила про припинення програми з утилізації збройового плутонію, тоді як США - про припинення контактів із Росією щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram