ГоловнаСвіт

У Росії блогера оштрафували майже на $8 тис. за статтю про Сирію

Прокуратура вимагала засудити блогера до двох років в'язниці.

У Росії блогера оштрафували майже на $8 тис. за статтю про Сирію
Антон Носик
Фото: Макс Левин

Пресненський суд Москви засудив блогера Антона Носика до штрафу в розмірі 500 тис. рублів ($7,9 тис.) у справі про екстремізм.

Приводом для порушення кримінальної справи став його пост "Стерти Сирію з лиця Землі" в "Живому журналі", де Носик порівнював Сирію з нацистською Німеччиною, повідомляє "Дождь".

"Я з першого дня говорив, що буде штраф", - сказав Носик після оголошення вироку.

Раніше прокуратура вимагала засудити блогера до двох років позбавлення волі.

В обвинувальному висновку йдеться, що своєю публікацією блогер "мав умисел розпалювати ненависть і ворожнечу до групи сирійців за національною і територіальною ознакою".

Носик 1 жовтня 2015 року опублікував у своєму ЖЖ пост під назвою "Стерти Сирію з лиця Землі". У ньому блогер схвально відгукувався про початок російської операції в Сирії, а країну порівнював із нацистською Німеччиною. Під час судового засідання адвокат Носика Сергій Бадамшін стверджував, що його підзахисний лише висловлював свою особисту думку.

Сам блогер заперечував свою провину і стверджував, що Конституція захищає право говорити те, про що він думає. "Ніхто не зобов'язаний мене читати, ніхто не зобов'язаний слухати мене на "Ехо Москви", ніхто з моїх читачів і слухачів не зобов'язаний зі мною погоджуватися", - писав він.

Як повідомляли 1 жовтня, США можуть ввести проти Росії нові санкції через Сирію як можливий варіант реагування на російську агресію в Сирії і відмову продовжувати мирний діалог.

2 жовтня МЗС Британії звинуватило Росію в причетності до військових злочинів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram