ГоловнаСвіт

У Раді Європи відбудеться День українських реформ

Україна презентує свої досягнення в реалізації реформ.

У Раді Європи відбудеться День українських реформ
Дмитрий Кулеба
Фото: Макс Требухов

Сьогодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін здійснить візит у місто Страсбург (Франція) з метою участі у Дні українських реформ у Раді Європи.

"Ми вперше організували День українських реформ у Раді Європи, щоб досягти трьох цілей: перша - обговорити з державами-членами та експертами Ради Європи наші досягнення, виклики та пріоритети, друга - мобілізувати додаткову підтримку українських реформ, і третя - спростувати тезу російських і їхніх деяких дорогих європейських друзів про те, що "в Україні немає реформ", - сказав посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба в коментарі LB.ua.

За його словами, навіть рівень представленості України на заході є "чітким дипломатичним сигналом - першим особам уряду є що сказати і їхня присутність демонструє готовність нарощувати взаємодію з РЄ заради позитивних змін в Україні".

День українських реформ організований Постійним представництвом України при Раді Європи у співпраці з Секретаріатом цієї організації і Естонським головуванням у Комітеті міністрів Ради Європи.

Метою заходу є презентація досягнень нашої держави в реалізації реформ, які Рада Європи підтримує в рамках свого Плану дій для України на період 2015-2017 років, що є найбільшим в історії організації пакетом експертної та технічної допомоги державі-члену.

План дій охоплює такі реформи як створення і зміцнення антикорупційних механізмів, судову реформу, реалізацію національної стратегії щодо захисту прав людини, реформи поліції і пенітенціарної системи і створення громадського телебачення. Під час засідань обговорюватимуть як уже наявні результати реформ, так і подальші пріоритети взаємодії України з Радою Європи в цих сферах.

У рамках візиту Клімкін також проведе зустріч із комісаром Ради Європи з прав людини Нілсом Мужнієксом.

Крім Павла Клімкіна, участь у Дні українських реформ у Раді Європи візьмуть міністр юстиції Павло Петренко, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, заступник генерального прокурора Євген Єнін, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков та інші високі посадові особи і представники українських громадських організацій, які беруть участь у реалізації Плану дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram