ГоловнаСвіт

Родичі Романа Сущенка в Москві перебувають під підпискою про нерозголошення інформації

Телефон журналіста не відповідає.

Родичі Романа Сущенка в Москві перебувають під підпискою про нерозголошення інформації
Роман Сущенко
Фото: ukrinform.ua

Родичі викраденого в Москві українського журналіста Романа Сущенка не розголошують обставин зникнення журналіста - пояснюють це підпискою про нерозголошення.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua розповіла дружина Романа Анжела Сущенко.

"Роман приїхав у Москву до родичів. У неділю, 2 жовтня, він мав повернутися, але так і не прилетів. Я подзвонила на його французький номер, але він був відключений. Родичі, до яких він поїхав, мені сказали, що його затримали після того. як він вийшов на вулицю. і щоб я не хвилювалася, що з ним усе гаразд. Але при цьому не сказали, де він. При цьому вони розмовляли дуже обережно, натяками, ніби побоюючись чогось, додавши, що вони "на підписці", - розповіла Анжела Сущенко.

Вона також повідомила, що написала заяву в посольство про зникнення чоловіка.

Своєю чергою Укрінформ глибоко обурений затриманням у Москві в п'ятницю, 30 вересня, свого кореспондента і появою в російських ЗМІ інформації про звинувачення його у «шпигунстві».

"Укрінформ вважає затримання Сущенка, який працює в нашому агентстві з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року, спланованою провокацією. Наголошуємо, що Роман на момент затримання перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях. Він був затриманий в Москві в день прибуття, і, в порушення всіх міжнародних правил, про його затримання російська сторона не повідомила нікому - ні дружині, ні в дипломатичні установи, ні за місцем роботи", - йдеться в повідомленні.

Про звинувачення Романа "в шпигунстві" Укрінформ і його дружина дізналися з повідомлень російських ЗМІ.

На цей момент Укрінформ і дружина нашого журналіста Анжела Сущенко уклали угоду з відомим російським адвокатом Марком Фейгіним, який буде захищати Романа Сущенка і вранці зажадає зустрічі зі своїм підзахисним. За даними російських ЗМІ, Романа утримують у СІЗО "Лефортово".

"Укрінформ заявляє, що всі звинувачення «в шпигунстві» на адресу Романа Сущенка, журналіста з багаторічною бездоганною професійною репутацією, акредитованого в одній з найвпливовіших країн Євросоюзу, яка, до того ж, є учасницею «нормандського формату», можна розцінювати лише як ще один зухвалий і неправомірний акт з боку РФ щодо українських громадян", - заявили в агентстві.

Укрінформ також звернувся із закликом до журналістської спільноти стати на захист колеги, а також за допомогою до міжнародних правозахисних організацій, дипломатичних установ України та іноземних держав - сприяти звільненню Романа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram