ГоловнаСвіт

МЗС України намагається домогтися доступу консула до українського журналіста Романа Сущенка в Лефортово

Журналіста в московському СІЗО "Лефортово" виявили члени Громадської спостережної комісії Москви.

МЗС України намагається домогтися доступу консула до українського журналіста Романа Сущенка в Лефортово
Фото: Фото с сайта "Укринформ"

МЗС України намагається домогтися доступу консула до українського журналіста Романа Сущенка, якого утримують у "Лефортово".

"Терміново з'ясовуємо обставини затримання журналіста українського інформагентства "Укрінформ" у РФ, у тому числі питання негайного доступу українського консула", - написала речниця МЗС України Мар'яна Беца у Твіттері.

Члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в московському СІЗО "Лефортово" журналіста агенції "Укрінформ" Романа Сущенка. Лефортовський суд Москви заарештував його за звинуваченням у шпигунстві (стаття 276 КК РФ).

Про це повідомляє видання "Открытая Россия".

"Ми абсолютно випадково зустріли в камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці 47-річного громадянина України Романа Сущенка. Він розповів, що журналіст, якого звинувачують у шпигунстві. Подробиць свого затримання і звинувачень, які йому пред'явили, Сущенко не зміг нам повідомити. Співробітники "Лефортово" заборонили нам його розпитувати про кримінальну справу", - розповіла член ГСК Москви Зоя Светова.

Зі свого боку Сущенко повідомив правозахисників, що під час затримання на нього тиснули психологічно, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружину про свій арешт. Слідство ФСБ РФ надало йому державного адвоката. Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. "Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії", - підкреслює видання.

У Міністерстві інформаційної політики України заявили, що відстежують ситуацію із затриманням у Москві кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка. "На цей момент юридичний відділ збирає всю необхідну інформацію про обставини і причини затримання", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram