ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія перейшла на західний календар

Відмова від місячного ісламського календаря при виплаті зарплат держслужбовцям повинна заощадити бюджетні кошти.

Саудівська Аравія перейшла на західний календар
Фото: www.peacecalendar.net

Саудівська Аравія в неділю, 2 жовтня, перейшла на Григоріанський, або західний календар при розрахунках із держслужбовцями, передає DW.

З моменту свого утворення 1932 року Саудівська Аравія користувалася місячним ісламським календарем, рік у якому на 11 днів коротший від року в григоріанському календарі.

Перехід на західний календар був передбачений пакетом заходів економії, схваленим урядом королівства раніше цього тижня, повідомляє агентство dpa.

Окрім того, згідно з прийнятим цього тижня пакетом заходів економії, уряд скасував надбавки до зарплат для державних службовців. Також була підвищена вартість віз у Саудівську Аравію для громадян іноземних держав, мільйони яких щорічно з'їжджаються на Аравійський півострів для того, щоб відвідати священні для мусульман місця.

Додатково було прийнято рішення про урізання на 20% зарплат саудівським чиновникам і на 15% - членам консультативної ради при королі.

Через значне падіння цін на нафту порівняно з 2014 роком, Саудівська Аравія, яка є найбільшим експортером нафти у світі, зіткнулася з необхідністю скоротити державні витрати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram