ГоловнаСвіт

Кадиров запропонував силовикам розстрілювати порушників спокою в Чечні

"Розстріляти! Зрозуміли? Ассаламу алейкум і проблем немає!" 

Кадиров запропонував силовикам розстрілювати порушників спокою в Чечні
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Глава Чечні Рамзан Кадиров запропонував місцевим силовикам розстрілювати порушників спокою.

"Нова газета" повідомляє, що в одному з випусків програми новини на чеченському телеканалі "Грозний" показали сюжет про нараду Кадирова з силовиками, чиновниками і духівництвом щодо проблем п'яних порушників ПДР і "пігулкових" наркоманів. У цьому сюжеті Кадиров порівнює нетверезих водіїв зі "смертниками, у яких міна на поясі". Він каже, що ДТП зі смертельним результатом стаються в Чечні мало не щодня, і кількість наркоманів теж не зменшується.

У телесюжеті видно, як Кадиров, змальовуючи цю ситуацію, поступово розпалюється і, врешті-решт, говорить буквально таке: "Тих, хто в Чеченській республіці порушує спокій, розстріляти до бісової матері. Нічого не має значення - закон, не закон ... Розстріляти! Зрозуміли? Ассаламу алейкум і проблем немає! Ось це і є закон! "

 

Нагадаємо, що в Росії накладено мораторій на смертну кару. Останній смертний присуд було виконано 2 серпня 1996 року, коли був розстріляний серійний убивця дітей Сергій Головкін.

У 1996 році Росія вступила до Ради Європи, у зв'язку з чим мала протягом року підписати Європейську конвенцію про захист прав людини і основних свобод, зокрема і протокол, який скасовує смертну кару в мирний час. 16 травня 1996 року президент Росії Борис Єльцин підписав указ про поетапне скорочення застосування смертної кари. Було встановлено фактично мораторій на смертну кару, але в Кримінальному кодексі РФ цей вид покарання досі є. При цьому Конституційний суд РФ спочатку в 1999 році наклав мораторій, а в 2009 році остаточно заборонив судам виносити  смертні вироки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram