ГоловнаСвіт

Папа Римський відслужив месу в Тбілісі

Стадіон, де проходила служба, був напівпорожнім.

Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск у суботу відслужив месу на стадіоні імені Месхі у Тбілісі.

Як зазначає місцеве видання  News Georgia, у Грузії на сьогоднішній день близько 50 тисяч католиків, велика частина яких (близько 30 тисяч) проживає в регіоні Самцхе-Джавахеті. При цьому на месу приїхали лише шість тисяч чоловік.

BBC взагалі повідомляє лише про три тисячі. За два дні до приїзду Папи, патріарх грузинської православної церкви Ілія II випустив заяву, де говорилося, що православні не можуть відвідувати католицькі меси через відмінності в доктринах, які беруть початок з розколу в 1054 році. 

Фото: EPA/UPG

У п'ятницю Папу Римського Франциска в Тбілісі зустріли протестною акцією. Її учасники з плакатами "Ватикан - це духовний агресор", "Тримайся подалі від Грузії, антихристе" англійською і грузинською мовами вишикувалися вздовж траси, що веде з аеропорту до міста. Деякі представники духівництва, які підтримали протестувальників, заявили, що Папа приїжджає, щоб перевести людей із православ'я в католицизм, і його приїзд є духовною агресією Ватикану проти православних у Грузії.

Крім меси, глава Ватикану провів зустріч зі священнослужителями та парафіянами католицької церкви в Грузії.

Глава Римсько-католицької церкви перебуває в Грузії із триденним офіційним візитом. Він уже зустрівся з президентом Георгієм Маргвелашвілі, Католикосом-Патріархом всієї Грузії Ілією Другим і відвідав Халдейську церкву.

Нагадаємо, до України Папа Римський приїжджав єдиний раз - у 2001 році, тоді це був ще Іван Павло II.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram