ГоловнаСвіт

Шимон Перес не дав Нетаньяху почати війну з Іраном

Екс-президент Ізраїлю вважав це своїм найбільшим досягненням.

Шимон Перес не дав Нетаньяху почати війну з Іраном
Фото: wikipedia.org

Шимон Перес, колишній президент і прем'єр-міністр Ізраїлю, два роки тому розповів виданню The Jerusalem Post, що він не дав Беньяміну Нетаньяху почати війну з Іраном.

Зустріч журналістів видання з Пересом відбулася 24 серпня 2014 року, через місяць після того, як той подав у відставку з посади президента. Відповідаючи на питання про найбільші досягнення на своєму посту, Шимон Перес назвав зрив превентивного удару по іранських ядерних об'єктах.

"Я зупинив Нетаньяху від нападу на Іран. Не хочу вдаватися в подробиці, можу лише сказати, що він був готовий атакувати і я його зупинив. Я сказав йому, що наслідки будуть просто катастрофічними", - наводить журналіст видання слова Переса.

На питання журналіста, чи можна опублікувати цю заяву, Перес відповів: "Після моєї смерті". Як відомо, Шимон Перес помер 28 вересня 2016 року.

У 2011-2012 роках Нетаньяху і його міністр оборони Ехуд Барак готували підставу для нападу на Іран, пояснюючи свою позицію тим, що там створюється ядерна зброя, яка загрожує існуванню Ізраїлю. Однак проти нападу виступала верхівка силових органів Ізраїлю, і в результаті він не відбувся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram