ГоловнаСвіт

Данія заплатила 810 тис. євро за доступ до "панамських документів"

У документах фігурують імена 500-600 громадян Данії.

Данія заплатила 810 тис. євро за доступ до "панамських документів"
Офис Mossack Fonseca в Панаме
Фото: EPA/UPG

Данія викупила дані про своїх громадян, імена яких згадано в так званих "панамських документах", повідомляє  DW.

Анонімному джерелу виплачено 6 млн крон (810 тис євро) за дані про фірми - "поштові скриньки", що належать данським платникам податків. Представник податкового відомства зазначив, що обсяг і якість отриманої інформації відповідають очікуванням і тепер ці матеріали будуть детально вивчені.

Раніше уряд Данії оголосив, що придбання ці даних необхідне, щоб перевірити підозри стосовно ймовірних податкових ухильників. У документах фігурують імена 500-600 громадян Данії.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центр дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP) опублікували розслідування, що ґрунтується на документах панамської юридичної компанії Mossack Fonseca. Їх близько року тому невідомий передав німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung.

У журналістів з усього світу опинилося близько 11,5 млн різного типу документів, що містять дані про офшорні компанії і рахунки 128 політиків і офіційних осіб і 29 мільярдерів зі списку Forbes. Серед них - 12 світових лідерів, а також їхні наближені і родичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram