ГоловнаСвіт

Росія відмовилася припинити бомбардування Алеппо

Кремль звинуватив США у продовженні боїв у Сирії.

Росія відмовилася припинити бомбардування Алеппо
Фото: EPA/UPG

Росія заявила, що буде продовжувати здійснювати авіаудари по підконтрольних повстанцях східних районів сирійського міста Алеппо всупереч вимогам США припинити бомбардування.

Представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російські повітряні сили продовжуватимуть підтримку сирійських урядових військ, передає ВВС-Україна.

Він також звинуватив США у продовженні боїв у Сирії через те, що Вашингтон не зміг відділити "помірних" повстанців від "терористів".

В свою чергу, держсекретар США Джон Керрі попередив, що США перебувають "на межі", щоб припинити переговори з Росією щодо Сирії.

"Ірраціонально на тлі таких бомбардувань, які мають місце, сидіти тут і намагатися сприймати речі серйозно", - заявив Міллер на прес-конференції.

Росія і США протягом декількох місяців ведуть переговори про припинення військових дій в Сирії, проте останнє встановлене перемир'я провалилося минулого тижня, і з тих пір атаки на сході Алеппо лише посилилися.

Напередодні США пригрозили повністю припинити співпрацю щодо Сирії в тому випадку, якщо Росія і сирійський уряд не припинять атаки на обложене сирійське місто Алеппо і не відновлять де-факто перерване перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram