ГоловнаСвіт

Німецький бізнес підтримує скасування санкцій проти РФ після виконання Мінських угод, - Східний комітет економіки ФРН

Німецькі бізнесмени вважають, що антиросійські санкції втрачають актуальність.

Німецький бізнес підтримує скасування санкцій проти РФ після виконання Мінських угод, - Східний комітет економіки ФРН

Німецькі компанії не вітають санкції проти Росії і хочуть скасування антиросійських обмежень, але більшість із них від них практично не постраждали.

Про це заявив у коментарі LB.ua прес-секретар Східного комітету німецької економіки Андреас Мец (Andreas Metz).

При цьому він наголосив, що німецький бізнес підтримує скасування санкцій проти Росії тільки в разі виконання Росією Мінських угод.

За словами експерта, рівень експорту ФРН у Росію скоротився на 50% ще 2012 року, - до окупації Росією Криму і початку конфлікту на сході України, - і відтоді продовжує скорочуватися. У зв'язку із цим німецькі компанії зараз шукають інші ринки, додав він.

Мец також зазначив, що деякі німецькі компанії теоретично виграли від російських контрсанкцій. Він також зазначив, що на цей момент найбільшим торговим партнером Німеччини є США, на другому місці Китай, а далі йдуть європейські країни.

Представник Східного комітету також зазначив, що німецький експорт у Росію з початку року склав €20 млрд, а в Україну - лише €1,7 млрд.

Разом із тим, на думку Меца, антиросійські санкції втрачають актуальність. "Що довше діють санкції, то менш ефективними вони стають", - заявив він.

Східний комітет німецької економіки (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) - впливова незалежна організація, що має гарні зв'язки в уряді і представляє в Німеччині інтереси тих фірм, які працюють на ринках Східної Європи та на пострадянському просторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram