ГоловнаСвіт

Bellingcat піддалися кібератакам через розслідування катастрофи рейсу МН17

Оприлюднення нових результатів міжнародної комісії призведе до більшого тиску на російську владу.

Bellingcat піддалися кібератакам через розслідування катастрофи рейсу МН17
Фото: EPA/UPG

На сайт розслідувачів Bellingcat здійснювалися хакерські атаки з метою дискредитувати результати їх дослідження, більшість з яких підтвердила в звіті міжнародна слідча група в Нідерландах. З цією ж метою російськими ЗМІ була запущена пропагандистська кампанія.

Про це заявив помічник президента аналітичного центру Atlantic Council Макс Чуперський, повідомляє Громадське.

"Ми стали свідками наполегливих спроб дискредитувати команду Bellingcat. Не тільки через кібератаки, що тривають останні два тижні, а й через прицільну та продуману пропаганду. Два тижні тому, коли міжнародна слідча група оголосила про плани оприлюднити звіт, майже синхронно з ними Russia Today, Sputnik і інші російські новинні агентства почали дискредитувати і писати відверту брехню про розслідувачів Bellingcat і будь-що причетне до розслідування", - сказав він.

За його словами, оприлюднення нових результатів міжнародної комісії призведе до більшого тиску на російську владу.

"Це складна ситуація для Кремля і російського МЗС, які постійно заперечують, що "Бук" доставлено російськими військовими, хоча всі докази вказують на це. Тому чекайте збільшення дипломатичного тиску на Кремль і спроби Москви відвернути або спотворити реальність", - додав Чуперський.

Нагадаємо, міжнародне слідство визнало, що літак авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу MH17 збито з ПЗРК "Бук", який прибув з Росії. Ракету запустили з території, яка контролювалася бойовиками "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram