ГоловнаСвіт

В Афганістані вбито трьох лідерів пакистанського "Талібану", - джерело

Влада Афганістану підтверджує смерть "щонайменше 10 бойовиків". 

В Афганістані вбито трьох лідерів пакистанського "Талібану", - джерело
Фото: boston.com

Джерела в пакистанських силах безпеки повідомляють про вбивство трьох лідерів угруповання "Талібан" у Пакистані. Це, за їхньою інформацією, сталося під час спільних авіаударів Афганістану і НАТО в районі Ламан, що в афганській провінції Пактіка.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

25 вересня джерела повідомили, що Раїс Хан, також відомий як Азам Тарік, представник групи "Хан Саїд", що відкололася від угруповання "Техрік-е-Талібан", був убитий напередодні ввечері. Цю інформацію підтверджують і в групі "Хан Саїд".

Джерела повідомляють, що під час авіаударів також загинув син Таріка і ще двоє лідерів пакистанського "Талібану". Імена інших загиблих не називають.

Влада Афганістану підтверджує лише повітряні удари в регіоні і зазначає, що під час них загинуло "щонайменше 10 бойовиків". Заступник спікера Міністерства оборони Афганістану Мохаммад Радманіш сказав, що Азам Тарік, ймовірно, є серед загиблих.

У 2014 році група "Хан Саїд" розірвала зв'язки з Муллою Фазлулла, лідером угруповання "Техрік-е-Талібан", заявивши, що має намір самостійно діяти в Північному Вазиристані.

Раніше повідомлялося, що лідер радикального нігерійського угруповання "Боко Харам" Абубакар Шекау спростував повідомлення про свою смерть.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram