ГоловнаСвіт

США звинуватили Росію в початку наступальної операції в Сирії

За словами Пауер, "те, що робить Росія - це варварство, це не боротьба з терористами". 

США звинуватили Росію в початку наступальної операції в Сирії
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Постійний представник США при ООН Саманта Пауер звинуватила Росію в повномасштабній наступальній операції в Сирії.

"Росія і Асад запустили понад 150 бомб з повітря за останні 72 години. Загинули щонайменше 139 осіб, сотні поранені", - заявила вона в ході засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Сирії.

За словами Пауер, "те, що робить Росія - це варварство, це не боротьба з терористами".

"Росія вже давно має всі можливості, щоб покласти край цим стражданням. США працювали з Росією протягом восьми тяжких місяців для того, щоб домовитися про нові зобов'язання щодо припинення бойових дій", - цитує слова представника США Укрінформ.

Як пояснила Пауер, США "робили це не тому, що вірили в сумлінність Росії", бо всім відомо, що Москва говорить одне, а робить зовсім протилежне.

"Ми це зробили, тому що розуміємо, що мир у Сирії неможливий, якщо Росія продовжуватиме брати участь у цій війні. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб покласти край насильству і повернутися на шлях політичних перетворень", - заявила Пауер.

Раніше міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що Росія винна в затягуванні громадянської війни в Сирії і, можливо, в скоєнні військових злочинів у формі авіанальотів на автоколони з гуманітарною допомогою.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram