ГоловнаСвіт

Поліція оприлюднила відео вбивства афроамериканця у Північній Кароліні

Загибель Кіта Ламонта Скотта спровокувала заворушення в США.

Поліція міста Шарлотт оприлюднила оперативне відео інциденту, під час якого загинув афроамериканець Кіт Ламонт Скотт.

На записі видно, як Скотт виходить зі свого позашляховика. Поліцейські вимагають від нього кинути пістолет, він нічого не робить, тільки задкує. Потім звучать чотири постріли, і підозрюваний падає на землю. Коли поліцейські надягають на нього наручники, Скотт ще живий і стогне від болю.

На записі не видно, чи був у нього пістолет, але поліцейські розповсюдили фотографії зброї, яку було знайдено в машині у Скотта. В поліції стверджують, що у Скотта в руках була зброя і він ніс "безпосередню смертельну загрозу". Як заявив шеф поліції Шарлотта Керр Патні на прес-конференції, у Скотта "абсолютно точно був пістолет", пише BBC.

Тим не менш, родичі вбитого наполягають, що чоловік не був озброєний і тримав у руках книжку. Напередодні вони опублікували відео, зняте дружиною Скотта в момент убивства. На відео чітко чути крики дружини загиблого: "Не стріляйте в нього!". Вона також кричить, що у її чоловіка черепно-мозкова травма і він перебуває під впливом ліків.

Нагадаємо, що через вбивство Скотта у Шарлотті відбулися масові акції протесту. В результаті заворушень постраждали 15 поліцейських, загинув один із протестувальників, правоохоронці неодноразово застосовували сльозогінний газ проти демонстрантів.

43-річний Кіт Ламонт Скотт був убитий чорношкірим поліцейським 20 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram