ГоловнаСвіт

Генерал ВПС США назвав Росію однією з найбільших загроз

У США стурбовані посиленням військової доктрини РФ.

Генерал ВПС США назвав Росію однією з найбільших загроз
Фото: скрин Youtube

Кандидат на посаду командувача Стратегічним командуванням ВПС США генерал Джон Хайтен вважає Росію однією з найбільших загроз для національної безпеки США поряд з Китаєм, КНДР та Іраном.

Це він відзначив, відповідаючи на запитання Комітету Сенату США з питань Збройних сил, який розглянув на цьому тижні його кандидатуру на керівну посаду.

"Загрози численні і складні", - відповів генерал на прохання визначити найбільші загрози для США сьогодні, передає Укрінформ.

За словами Хайтена, це "постійне поширення асиметричних методів, безпрецедентне поширення передових технологій, зокрема досягнень в галузі балістичних ракет, виклики і загрози у космосі та кіберпросторі, розгортання нових систем сучасної зброї, а також – це провокаційна і дестабілізаційна поведінка потенційних супротивників, таких як Росія, Китай, Північна Корея та Іран".

Особливо генерал підкреслив, що стурбований "кіберможливостями, які постійно збільшуються, таких державних суб'єктів, як Росія і Китай, а також недержавних суб'єктів". Це, за його словами, може використовуватися "для мерзенних цілей", і в майбутньому такі загрози будуть лише посилюватися.

Коментуючи своє ставлення до ядерного потенціалу Росії, Хайтен зазначив, що РФ намагається активно розвивати його, роблячи великі інвестиції та модернізуючи стратегічні і нестратегічні ядерні озброєння.

Все це, а також посилення військової доктрини Росії, "викликає занепокоєння" у Сполучених Штатів, підкреслив Хайтен.

Нагадаємо, напередодні у Пентагоні заявили, що Росія кидає виклик національним інтересам США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram