ГоловнаСвіт

Лавров і Керрі не змогли домовитися про перемир'я в Сирії

Сирійська армія оголосила про швидкий початок нового наступу 

Лавров і Керрі не змогли домовитися про перемир'я в Сирії
Фото: EPA/UPG

США і Росія не змогли домовитися про відновлення перемир'я в Сирії, передає "Бі-бі-сі".

"Ми не можемо вийти і сказати всьому світу, що ми домовилися, якщо це не так", - сказав глава Держдепартаменту США Джон Керрі.

Участь у зустрічі також брав міністр закордонних справ Сергій Лавров і високопоставлені дипломати з ЄС і з Близького Сходу.

Спецпредставник ООН щодо Сирії Стафан де Містура описав переговори, які відбулися в Нью-Йорку, як "довгі, болісні і такі, що розчаровують". За його словами, найближчі години і дні будуть критично важливими для мирного процесу.

Керрі сказав, що для відновлення довіри необхідно, щоб ті, хто продовжує бойові дії в повітрі, перестали це робити. Лавров заявив, що опозиція також повинна перестати воювати.

Зустріч проходила на полях Генеральної Асамблеї ООН.

Перемир'я, про яке домовилися Лавров і Керрі 9 вересня, було порушено після кількох інцидентів, у ході яких спочатку авіація коаліції завдала удару по позиціях сирійських військ, а потім був знищений конвой з гуманітарною допомогою, що прямував до Алеппо.

США звинувачує в загибелі автоколони Москву і Дамаск, Росія наполягає на своїй невинуватості.

Тим часом, доки тривали перемови, сирійська армія оголосила про швидкий початок нового наступу на зайняті повстанцями райони Алеппо. Представники урядових сил закликали цивільних осіб триматися подалі від позицій, які займають загони опозиції.

Представники сирійської армії не сказали, яка саме небезпека загрожує цими позиціями: чи будуть це тільки удари з повітря, чи війська знову спробують зробити наземний наступ.

Попередньої ночі утримувані повстанцями райони Алеппо пережили наймасовіші повітряні бомбардування за останні місяці.

Збройні зіткнення відбулися також у південній частині Алеппо, де повстанці намагаються прорвати облогу урядових військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram