ГоловнаСвіт

Колишнього міністра фінансів Бразилії заарештовано у справі про корупцію

У момент арешту екс-міністр перебував у лікарні, де його дружині мали зробити операцію.

Колишнього міністра фінансів Бразилії заарештовано у справі про корупцію
Арест Гиду Мантега
Фото: EPA/UPG

Колишнього міністра фінансів Бразилії Гіду Мантегу заарештовано у справі про корупцію в державній нафтогазовій компанії Petrobras.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно з цією інформацією, в момент арешту Мантега, який очолював відомство при Ділмі Руссефф і Луїсові Інасіу Лулі да Сілві, перебував у лікарні, де його дружині мали зробити операцію.

Як повідомила Генеральна прокуратура Бразилії, поліція заарештувала вісім осіб, а також провела 32 обшуки в рамках антикорупційного розслідування. У заяві відомства імен затриманих не подано.

Скандал навколо Petrobras розгорівся в березні 2014 року і залишається в центрі уваги бразильців. Серед фігурантів справи - понад 60 політиків, у тому числі діючі та колишні парламентарі, партійні лідери та губернатори. Скандал зачепив і зняту з посади президента Ділму Русеф. Вона очолювала Petrobras саме в той період, коли, на думку слідчих, у компанії існували корупційні схеми. Кілька топ-менеджерів від імені компанії підписували договори і отримували за це комісійні. Кошти використовували потім для підкупу політиків і посадових осіб.

Нагадаємо, в червні міністр туризму Бразилії подав у відставку через корупційний скандал у Petrobras. Він став третім за червень міністром уряду Бразилії, який пішов у відставку на тлі корупційного скандалу. Раніше свої посади покинули міністр планування Ромеро Жука і голова бразильського антикорупційного бюро Фабіану Сілвейра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram