ГоловнаСвіт

Прем'єр Угорщини запропонував створити табори для мігрантів за межами ЄС

Орбан запропонував покласти охорону і спонсорування таборів для мігрантів на плечі ЄС.

Прем'єр Угорщини запропонував створити табори для мігрантів за межами ЄС
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюзу слід депортувати всіх нелегальних мігрантів.

Таку думку він висловив в інтерв'ю інтернет-виданню Origo.

За словами Орбана, є лише одне рішення, яке влаштує всі країни ЄС, включаючи Німеччину, яка потерпає від проблеми з мігрантами. "Тих, хто в'їхав до нас нелегально, необхідно затримати і вислати, - запропонував угорський прем'єр. - Ми повинні створити великі табори для біженців поза межами ЄС, з озброєною охороною, за гроші, що виділяються Євросоюзом. Кожен, хто в'їде до нас нелегально, повинен бути затриманий і висланий в ці табори, і там вони можуть подати прохання про отримання статусу біженця. Табори можна було б розташувати на острові або десь на південноафриканському узбережжі. Їхня охорона і спонсорування ляже на плечі Євросоюзу, але це в наших же інтересах".

Крім того, Орбан заявив, що необхідно зміцнити зовнішні кордони Євросоюзу, щоб уникнути нової міграційної кризи. "Межі створені, щоб нас захищати, і їх потрібно використовувати за призначенням, - нагадав він. - Дехто мріє про земну кулю без кордонів. Я не такий, мені б не хотілося побачити, як руйнується наша цивілізація".

Нагадаємо, що 2 жовтня в Угорщині пройде референдум з приводу квот ЄС на біженців. Голосуючим належить відповісти на питання: "Чи згодні ви з тим, що Євросоюз отримає право вводити обов'язкові квоти на перебування громадян без угорського громадянства на території Угорщини без згоди угорського парламенту?" Плебісцит ініціював прем'єр-міністр Віктор Орбан, відомий як переконаний євроскептик і противник прийому біженців. На його думку, запропоновані ЄС квоти "можуть радикально змінити культурну і релігійну самобутність Європи», він назвав їх введення без згоди народу "зловживанням владою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram