ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ повідомили про однакові результати "Єдиної Росії" на 100 виборчих дільницях у Саратовській області

Десятки тисяч голосів росіян уклалися в межах однієї десятої частки відсотка. 

ЗМІ повідомили про однакові результати "Єдиної Росії" на 100 виборчих дільницях у Саратовській області
Единая Россия

Саратовська область - єдиний регіон у Росії, де понад сто виборчих дільниць видали абсолютно однаковий результат - 62,2% за партію влади - "Єдину Росію".

Про це повідомляє Slon Magazine.

Slon наводить дані, опубліковані в блозі фахівця з електоральної географії Олександра Кіреєва. Із них випливає, що десятки тисяч голосів уклалися в межах однієї десятої частки відсотка.

Навіть у Чечні, де за партію влади у РФ віддали понад 90%, пік голосування за ЄР ширший, ніж під Саратовом. Тобто, якщо на Кавказі голосували і трохи менше підсумкових 96%, і трохи більше, то в Саратовській області популярною була тільки одна цифра - 62,2%, зазначає видання.

Цифра більша від цієї є лише в Дагестані, там 100% за ЄР зафіксували відразу на 132 дільницях в одному з округів.

Кіреєв припустив, що результат "Єдиної Росії" підганяли під 40% від загальної кількості виборців на дільниці. А оскільки з'явилися не всі, то вийшло в підсумку близько 60%.

Slon нагадує, що в Саратовській області народився і робив кар'єру куратор внутрішньої політики в адміністрації президента В'ячеслав Володін. Він і очолював саратовський регіональний список "Єдиної Росії" на цих виборах.

Очікується, що Володін стане новим спікером Держдуми.

Депутат від "Єдиної Росії" Ольга Баталіна, яка висувалася другим номером регіонального списку по Саратовській області, заявила Slon Magazine, що не в курсі аномалій у результатах партії, але пообіцяла їх вивчити.

Як повідомлялося 19 вересня, "Єдина Росія" набрала 54% голосів на виборах до Держдуми РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram