ГоловнаСвіт

Британський генерал заявив про нездатність армії відбити напад Росії

Колишній командувач збройними силами вважає, що Британія занадто покладається на своїх союзників.

Британський генерал заявив про нездатність армії відбити напад Росії

Британський генерал Ричард Берронс (Richard Barrons), який залишив навесні цього року посаду голови об'єднаного командування збройними силами вважає, що армія Великобританії нездатна відбити повномасштабний напад на країну.

Про це Берронс повідомив у спеціальному листі на ім'я міністра оборони країни Майкла Феллона, повідомляє The Independent.

На думку відставного генерала, Великобританія більше не має можливості ефективно брати участь у звичайних війнах, оскільки занадто покладається на своїх союзників, як-от США. Так, на його думку, кораблі флоту та літаки ВПС не мають достатньої кількості боєприпасів, оскільки залежать від американських баз постачання.

Берронс також вважає, що боротьба з загрозою міжнародного тероризму є межею можливостей збройних сил країни на землі, в повітрі й на морі. Генерал вважає: якщо виникне повномасштабний конфлікт, він буде дуже швидкоплинним, оскільки армія не має достатньо засобів для відбиття нападу, наприклад, у разі агресії Росії.

"Ні територія Сполученого Королівства, ні розгорнуті сили не можуть бути захищені від узгоджених дій російської авіації", - зазначив Берронс.

9 серпня 2016 року в розпорядження журналістів The Times потрапила секретна доповідь, в якій також вказувалося, що Великобританія зазнає поразки від Росії у випадку прямого конфлікту. "У малоймовірному випадку прямої конфронтації між НАТО і Росією ми повинні визнати, що Росія на цей момент має значну перевагу над Великобританією (...) Ми повинні знайти спосіб "боротися розумніше" на тактичному рівні, визнаючи при цьому, що деякі наші супротивники озброєні краще за нас", - йдеться в доповіді.

Нагадаємо, в липні прем'єр Британії Тереза Мей заявила про загрозу з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram