ГоловнаСвіт

КНДР заявила про випробування надпотужного ракетного двигуна

Кім Чен Ин особисто побував на випробувальному полігоні

КНДР заявила про випробування надпотужного ракетного двигуна
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Влада Північної Кореї оголосила про успішне випробування потужного ракетного двигуна, призначеного для запуску супутників.

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, за запуском спостерігав північнокорейський лідер Ким Чен Ин.

Як зазначає Центральне телеграфне агентство Кореї, двигун здатен вивести на орбіту космічний апарат, який зможе вести спостереження за Землею "на світовому рівні".

Пхеньян наполягає, що ці випробування здійснено "виключно з науковою метою", проте в Сеулі і Вашингтоні вважають, що мова йде про спробу створити міжконтинентальні балістичні ракети.

9 вересня телебачення КНДР передало інформацію про успішне проведення п'ятого ядерного випробування. Вибух спричинив землетрус магнітудою 5, і влада Південної Кореї заявила, що це найпотужніший пристрій, який коли-небудь тестував Пхеньян. Як відповідь на випробування США і Китай домовилися обговорити можливі подальші санкції проти Пхеньяна, однак поки що не домовилися про конкретний план дій.

Нагадаємо, 9 вересня Північна Корея провела найбільші ядерні випробування у своїй історії. У березні Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка посилює і розширює санкції проти КНДР у відповідь на її ракетно-ядерні випробування в січні-лютому цього року. Члени Радбезу заборонили експорт з КНДР вугілля, залізної руди, золота, титану, ванадію й інших цінних металів, а також постачання в країну авіаційного палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram