ГоловнаСвіт

Соціал-демократи і партія Меркель втратили більшість у парламенті Берліна

Праві популісти з АдН набрали більш ніж 12% голосів.

Соціал-демократи і партія Меркель втратили більшість у парламенті Берліна
Фото: EPA/UPG

У неділю в Берліні відбулися вибори в регіональний парламент, за підсумками яких коаліція Соціал-демократичної партії (СДПН) і Християнсько-демократичного союзу (ХДС) втрачає більшість, пише "Німецька хвиля".

За даними екзит-полів, СДПН отримує близько 23%, а ХДС, лідером якої є Ангела Меркель, - близько 18%. П'ять років тому вони мали відповідно 28,3% і 23,4%, що на двох забезпечило понад 80 місць у 149-місцевому парламенті. Тепер же їм не вистачить депутатів для коаліції.

Крім СДПН і ХДС, до парламенту проходять "Зелені" (16,4%), "Ліві" (15,7%), проросійська права партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН, 12,2%), Вільна демократична партія (6,4%). Втрачає своє представництво в парламенті Берліна Піратська партія, чий результат з 8,9% у 2011 році впав до 1,7% цього року.

Фото: zdf.de

Результати виборів в Берліні підтвердили зниження підтримки партії ХДС - два тижні тому на виборах у землі Мекленбург - Передня Померанія християнські демократи взагалі стали тільки третіми, пропустивши вперед не тільки СДПН, а й АдН.

Нагадаємо, 2017 року в Німеччині пройдуть вибори в Бундестаг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram