ГоловнаСвіт

У США запропонували вбити 45 тис. диких коней для розширення пасовищ

Доля тварин залежить від Конгресу США.

У США запропонували вбити 45 тис. диких коней для розширення пасовищ
Архив
Фото: tov-tob.livejournal.com

Влада США має намір убити 45 тис. диких коней, щоб розчистити місце для пасовищ і ферм, на яких вирощують велику рогату худобу.

Про це пише The Independent.

Відповідне рішення було ухвалене за підсумками голосування Національної ради з диких коней і Управління земельними ресурсами країни. Зазначають, що консультативна рада, яка має право давати рекомендації, проголосувала за те, щоб Управління земельними ресурсами США внесло на розгляд варіант про гуманний контроль народжуваності у тварин і стерилізацію. При цьому наголошують: якщо тварини не можуть бути продані, то вони повинні бути винищені найбільш гуманним способом.

Разом з тим Конгрес США повинен затвердити такий захід.

За словами старшого віце-президента з питань програм і інновацій у Товаристві захисту тварин США Холлі Хазард, голосування стало результатом «довгострокової безгосподарності» в Управлінні земельними ресурсами. Вона пояснила, що коні цілими днями стоять під пекучим сонцем без можливості сховатися в затінку, що свідчить про повну відсутність догляду та відповідальності.

Тим часом представник Управління заявив, що співробітники намагалися використовувати протизаплідні ін'єкції для тварин, рекомендовані Національною академією наук, але вони виявилися неефективними і непрактичними.

За даними видання, всього на території США живе менш ніж 50 тис. диких коней, тому винищення 45 тис. із них завдасть непоправної шкоди популяції тварин.

Убивство диких коней відбуватиметься коштом платників податків. Коли і як буде здійснюватися умертвіння тварин, не уточнено.

Проти рішення влади виступають зоозахисники. Вони написали відповідну петицію на Change.org. На момент написання новини її підписали понад 78 тис. осіб.

Протягом 20 років захисники тварин регулярно пропонували розглянути варіант регулювання чисельності диких коней шляхом контролю народжуваності.

Як повідомляли наприкінці липня, Нова Зеландія має намір знищити всіх хижаків на своїй території до 2050 року. Такі радикальні заходи спрямовані на порятунок від зникнення ківі і місцевих папуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram