ГоловнаСвіт

WADA звинуватило російських хакерів у виведенні з ладу бази даних

За злом системи несе відповідальність російська група кібершпіонажу "Цар команда".

WADA звинуватило російських хакерів у виведенні з ладу бази даних
Фото: autocentre.ua

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) у вівторок, 13 вересня, підтвердило, що саме російські хакери втрутилися в роботу бази даних організації і опублікували конфіденційні дані спортсменів. Це вже друга хакерська атака на систему WADA з початку серпня, передає DW.

"WADA засуджує кібератаки, які проводяться з метою підірвати роботу організації та глобальну систему боротьби з допінгом", - цитує слова генерального директора WADA Олів'є Ніглі агентство AFP.

У заяві також йдеться, що за злом системи несе відповідальність російська група кібершпіонажу "Цар команда" (APT28), також відома як Fancy Bear ("Модний ведмідь").

Раніше 13 вересня російські хакери оприлюднили конфіденційну інформацію чотирьох видатних американських спортсменів, які змагалися на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. Опубліковані дані містять інформацію про "несприятливі результати аналізу" (AAFS) спортсменів, що означає використання препаратів, що входять в заборонений список WADA. У той же час це не означає порушення антидопінгових правил організації, якщо вживання медикаментів можна пояснити медичними показаннями.

Прес-секретар Міжнародного олімпійського комітету (МОК) засудила хакерську атаку і заявила, що жоден з цих спортсменів не винен у вживанні допінгу.

"МОК рішуче засуджує такі методи, які спрямовані на дискредитацію репутації чистих спортсменів", - цитує її слова AFP.

Нагадаємо, наприкінці липня кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон звинуватила Росію у зломі серверів Демпартії. Наприкінці серпня ФБР звинуватило російських хакерів у виведенні з ладу систем голосування в Арізоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram