ГоловнаСвіт

Голландська поліція використовуватиме орлів для полювання на дронів

Голландський "летючий загін" почне діяти влітку 2017 року.

У Нідерландах завершилася навчальна програма, в рамках якої орлів навчали полювати на квадрокоптери. Тепер птахи служитимуть у голландській поліції.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Це нетехнологічне вирішення проблеми високих технологій", - сказав представник поліції Денніс Янус під час першої публічної демонстрації умінь птахів.

Тести за участю птахів проводили від початку 2015 року, але тільки зараз голландці оголосили, що результати були хорошими.

Орлів запускатимуть, коли безпілотники, на думку влади, становитимуть небезпеку для населення. Йдеться, наприклад, про важливі державні візити, чи якщо невеликий апарат підлетить занадто близько до аеропортів.

Метою тестування було визначити найкращий спосіб збити БПЛА. "Жодного з орлів не поранило, а щодо безпілотних літальних апаратів, то жоден із них не вцілів", - сказав Янус, спростовуючи побоювання захисників тварин.

"Орли розглядають дрони як здобич і перехоплюють їх у повітрі, після чого сідають у місці, де вони почуваються в безпеці, з безпілотником у пазурах", - розповів представник поліції.

Голландська поліція придбала птахів у віці п'яти місяців і буде залучати їх у міру потреби поряд із традиційними чотириногими новобранцями - собаками і кіньми.

Близько 100 співробітників поліції навчать працювати з орлами, а голландський "летючий загін" почне діяти влітку 2017 року.

Як повідомляли в лютому, лондонська поліція планує навчити птахів перехоплювати дрони через побоювання синхронізованої атаки дронів з боку ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram