ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Німеччині заарештували трьох сирійців, пов'язаних з ІДІЛ

Заарештовані могли входити у "сплячий осередок" екстремістів, причетних до терактів у Парижі.

У Німеччині заарештували трьох сирійців, пов'язаних з ІДІЛ
Фото: ru-newz.ru

У Німеччині поліція заарештувала трьох сирійців, підозрюваних у зв'язках з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно із цією інформацією, підозрюваних заарештували під час поліцейських рейдів у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн.

Зазначають, що заарештованим - 17, 18 і 26 років. Імовірно, джихадисти заслали підозрюваних у Німеччину в листопаді 2015 року. У ФРН вони потрапили з Туреччини і Греції за підробленими паспортами.

За версією поліції, сирійці приїхали, щоб виконати якесь конкретне завдання від ІДІЛ або ж мали перебувати на території країни в очікуванні доручень.

При цьому голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що заарештовані чоловіки могли входити у "сплячий осередок" екстремістів, причетних до терактів у Парижі, здійснених у ніч на 14 листопада 2015 року, зазначає The Independent.

За даними видання, наймолодший із сирійців проходив бойову підготовку в самопроголошеній столиці ІДІЛ - місті Ракка. Там його навчили поводитися зі зброєю та вибухівкою.

2015 року в Німеччину прибуло близько мільйона мігрантів. Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що серед біженців з Близького Сходу є терористи.

Нагадаємо, що наприкінці червня в Німеччині відбулася серія нападів. 22 липня в Мюнхені 18-річний виходець з Ірану Алі Давид Сонболі застрелив дев'ятьох людей у торговому центрі Olympia, після чого наклав на себе руки. Пізніше стало відомо, що нападник мав німецьке й іранське громадянство, серйозні проблеми в спілкуванні з однолітками, неодноразово зазнавав побиття й обіцяв помститися однокласникам. У день нападу Сонболі провалив іспит у технікумі.

9 серпня в Німеччині затримали підозрюваного в підготовці терактів ісламіста. Цей 24-річний прохач притулку розповів деталі планів ісламістів здійснити низку нападів.

Раніше, 25 липня, кримінальна поліція Німеччини повідомила, що запідозрила понад 410 мігрантів у зв'язках із терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram