ГоловнаСвіт

США нададуть Ізраїлю військової допомоги на $38 млрд

Це рекордна сума за всю історію військових угод США.

США нададуть Ізраїлю військової допомоги на $38 млрд
Фото: n1.by

Влада США й Ізраїлю домовилася про продовження програми надання єврейській державі американської військової допомоги.

Про це повідомляє Jerusalem Post.

На реалізацію угоди, підписання якої очікують днями, Вашингтон протягом 10 років витратить мінімум $38 млрд. Як зазначає видання, це рекордна сума за всю історію військових угод США, проте заради укладення договору Ізраїлю довелося піти на низку поступок.

Зокрема, прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху зобов'язаний не просити додаткової допомоги. Він також відмовився від спеціальної домовленості, яка раніше дозволяла витрачати частину отриманих від Вашингтона коштів на фінансування власної оборонної промисловості замість закупівлі американського озброєння.

Кошти перекажуть Ізраїлю за програмою закордонного військового фінансування (Foreign Military Financing, FMF). У її межах протягом 1998-2007 роках Ізраїль отримував у середньому $2,4 млрд на рік, а на період з 2008-го по 2017-й було досягнуто домовленості про щорічний переказ $2,9-3,1 млрд.

США надають щорічну військову допомогу Ізраїлю з 1987 року. При цьому програма постачання озброєння цій країні є найбільшою з усіх аналогічних програм, які США зараз реалізують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram