ГоловнаСвіт

Британські депутати запропонували дозволити марихуану в медичних цілях

У МВС Британії заявили, що "в уряду немає планів щодо легалізації канабісу".

Британські депутати запропонували дозволити марихуану в медичних цілях
Фото: EPA/UPG

Міжпартійна група парламентаріїв Великобританії  опублікувала доповідь про зміну політики щодо наркотичних засобів, у якій наводиться рекомендація дозволити вживання канабісу в медичних цілях.

Про це пише ВВС.

Крім того, депутати говорять про дозвіл для компаній на імпорт або вирощування конопель, пропонуючи відповідним міністерствам послабити контроль, щоб регулювання в цій галузі стало меншим, ніж для багатьох інших знеболювальних ліків.

Також документ рекомендує уряду взяти за зразок модель, що діє в Німеччині, пише The Times. Там пацієнти отримують письмовий дозвіл від відповідного федерального інституту на купівлю канабісу для медичного використання, а продається він тільки в спеціалізованих аптеках.

Видання цитує лідера групи Моллі Мічер, яка зазначає, що "є достатньо доказів, що канабіс діє як ліки при багатьох станах".  У такої рекомендації є багато противників, які продовжують наполягати, що вживання марихуани призводить до сильної залежності, а також є першим кроком до вживання інших наркотиків.

Daily Mail  акцентує увагу на тому, що підготовку дослідження та доповіді за його підсумками фінансував мільярдер Джордж Сорос, який відомий тим, що з 1994 року витратив $ 150 млн на кампанії з легалізації марихуани, передусім на лобіювання змін до відповідних законів у США.  На думку газети, за легалізацію в медичних цілях у британському парламенті тепер б'ються ті самі депутати, яким раніше не вдалося домогтися пом'якшення законодавства для вживання марихуани в особистих цілях.

 Тим часом офіційний представник МВС Британії заявив, що "уряд не має планів щодо легалізації канабісу".

Довідка LB.ua.  На цей час канабіс належить до заборонених у Британії наркотиків класу В. За його зберігання людина може провести за гратами до п'яти років, розмір штрафу при цьому не обмежений.

 За виробництво і розповсюдження марихуани загрожує тюремне ув'язнення терміном до 14 років.

 Нагадаємо, що в жовтні 2015 року в Хорватії дозволили вживати марихуану в медичних цілях. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram