ГоловнаСвіт

Росія підготувала Америці "кольорову революцію", - ЗМІ

Washington Post опублікувала сценарій.

Росія підготувала Америці "кольорову революцію", - ЗМІ
Фото: Голос Америки

Відомий американський публіцист і викривач Кремля Енн Епплбаум опублікувала в Washington Post матеріал, присвячений майбутнім діям Росії із дестабілізації Америки під час президентських виборів.

У статті під заголовком "Росія могла б викликати виборчу катастрофу в США" Епплбаум покроково розписує можливий сценарій занурення США в хаос, передає Голос Америки.

По-перше, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп, радниками якого є кілька осіб зі зв'язками з Росією, буде повторювати і зміцнювати риторику, побудовану на закидах про "фальсифіковані вибори" президента, недостовірні опитування громадської думки (останні протягом тривалого часу вказували на перевагу Хілларі Клінтон, - ред.), нехтування голосами незадоволених у США, корумпованість американської еліти, клану Клінтонів та їх змову зі ЗМІ з метою перешкодити Дональду Трампу отримати президентське крісло.

На думку журналістки, Росія буде продовжувати публікувати матеріали, отримані хакерами в результаті атак на Демократичний національний комітет та інших осіб і організацій в США. Головною метою буде не просто дискредитувати Хілларі Клінтон, але весь демократичний процес і "еліту", яка нібито ним керує.

Згідно з припущенням Епплбаум, у день виборів або напередодні російські хакери спробують зламати виборчу систему. Попередні спроби вже довели, що це можливо. Американська виборча система є децентралізованою, і в деяких місцях недостатньо захищеною, стверджує журналіст, посилаючись на приклад Флориди в 2010 році.

Також росіяни будуть намагатися зірвати вибори. Вони можуть спробувати проштовхнути обрання Трампа або інсценувати фальсифікації виборів з боку Клінтон.

Слідом за оголошенням офіційних результатів виборів варто очікувати масової істерії та хаосу, після чого Трамп може навіть стати президентом, заблокувати Клінтон і почати будувати широкі стосунки з Володимиром Путіним. Навіть якщо Хілларі Клінтон залишиться президентом, вона буде заплямованою, оскільки принаймні частина країни буде вважати, що вона не є легітимно обраним президентом.

Швидше за все, хакерська атака зазнає невдачі, але навіть чутки про це можуть створити таку ж істерію, як справжня фальсифікація виборів, вважає Епплбаум.

Якщо Трамп виграє, то він виграє, але якщо програє, то існує чимало способів заробити на риториці "вибори були сфальсифіковані". Що б не трапилося, політичний процес буде підірваний, соціальна довіра впаде і привабливість американської демократії (вдома і в світі) зменшиться, переконана Епплбаум.

Нагадаємо, в ході президентської кампанії в США з'являються численні повідомлення ЗМІ про активне втручання кібер-злочинців, яких пов'язують з Росією, в роботу виборчих штабів Демократичної партії США. При цьому чимало провідних ЗМІ називає конкурента кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон, республіканця Дональда Трампа "бажаним для Кремля".

В інтерв'ю Bloomberg президент Росії Володимир Путін заперечив, що Росія втручається в американські вибори. Він заявив, що буде "уважно дивитися за тим, що відбувається, і чекати результатів" і що РФ "готова працювати з будь-якою адміністрацією, якщо вона сама цього хоче".

Наприкінці липня Клінтон звинуватила Росію у зломі серверів Демпартії. За її словами, Москва таким чином намагається вплинути на результати голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram