ГоловнаСвіт

Меркель виступила за термінове рішення щодо носіння паранджі

Міграційні проблеми в Німеччині залишаються невирішеними.

Меркель виступила за термінове рішення щодо носіння паранджі
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за винесення ясних рішень з приводу допустимості носіння ісламського жіночого верхнього одягу, що закриває обличчя, - нікабу і паранджі, повідомляє Німецька хвиля.

За словами голови уряду, мова йде про питання "чіткої ідентифікації особистості". Меркель додала, що ця проблема повинна бути терміново вирішена.

При цьому канцлер відкинула вимоги Християнсько-соціального союзу (ХСС) про зміну урядового курсу в питаннях міграційної політики. Зокрема, вона зазначила, що блок ХДС/ХСС виробив багато рішень на спільній основі. Зокрема, в питаннях внутрішньої безпеки, бюджету, економіки, пенсій, соціального забезпечення.

Також голова держави визнала, що міграційні проблеми в країні залишаються невирішеними. На її думку, йдеться "насамперед, про інтеграцію біженців, про депортацію тих, хто не має прав на політичний притулок в Німеччині і про питання внутрішньої безпеки".

Нагадаємо, в серпні міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр не виключив введення часткової заборони носіння паранджі в Німеччині. Тоді ж Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що у жінки, яка носить одяг, що закриває обличчя, "мало шансів інтегруватися в Німеччині".

Раніше голова МЗС Австрії Себастьян Курц, що також займається питаннями інтеграції біженців, підтримав ідею заборони на паранджу.

Обмеження на носіння в громадських місцях мусульманського жіночого вбрання, що закриває все тіло і обличчя, діє на законодавчому рівні в декількох європейських країнах. У Франції такий закон набув чинності в 2011 році. Після цього кілька мусульманок звернулися до суду, заявивши, що обмеження порушують право на свободу віросповідання. У липні 2014-го Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) підтвердив законність вимог влади. Носіння паранджі у Франції карається штрафом в розмірі €150.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram