ГоловнаСвіт

Глава Пентагону пояснив, що чекає на Росію за втручання у вибори в США

Чи стосуються попередження на адресу Росії кібернападів на осередки Демпартії, Картер не уточнив.

Глава Пентагону пояснив, що чекає на Росію за втручання у вибори в США
Эштон Картер
Фото: EPA/UPG

США не залишать без відповіді спроби втручання у вибори в США з боку Росії. Про це під час виступу в Оксфордському університеті у Великобританії заявив міністр оборони США Ештон Картер, передає Голос Америки.

"Ми будемо протидіяти спробам розхитати нашу колективну безпеку й не залишимо без відповіді спроби втрутитися в демократичний процес", - заявив Картер у Великобританії.

Коментуючи агресію Росії проти України, а також її провокаційні дії в кіберпросторі і щодо американських військових літаків і таке інше Картер заявив, що "Росією керують хибні амбіції і недоречні страхи".

"Росія діє нестримано, заявляючи при цьому, що боїться за свою життєздатність і майбутнє, і це попри те, що жодна нація - ні США, ні Великобританія - не прагне перемогти Росію чи обмежити її потенціал", - заявив Картер.

Протягом промови Картер не став пояснювати, чи стосуються його попередження на адресу Росії кібернападів на осередки Демократичної партії США під час виборчої кампанії. Як відомо, цілий ряд чиновників США і кіберексперти заявляють, що за серією кібератак на об'єкти в США стоять хакери, що працюють на уряд Росії.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони США Ештон Картер звинуватив Москву в спробі зруйнувати міжнародний порядок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram