ГоловнаСвіт

Путін попросив Ярову подумати про зміну закону для збереження бізнесу операторів

Президент РФ вирішив подбати не тільки про "безпеку людей".

Путін попросив Ярову подумати про зміну закону для збереження бізнесу операторів
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін звернувся до співавтора так званого "антитерористичного пакету" поправок депутата Ірини Ярової з проханням подумати про корективи законопроекту в частині бізнесу телеком-операторів, якщо буде така необхідність.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Ми, зрозуміло, повинні використовувати будь-які технічні можливості для забезпечення безпеки громадян. Ми бачимо, що твориться в світі, ні у кого немає сумнівів в тому, що ми повинні робити максимальні зусилля для забезпечення безпеки людей. Разом з тим, якщо це можна зробити, не руйнуючи бізнес наших великих операторів, то, звичайно, потрібно йти саме цим шляхом. (...) Уряд знає, міністерство зв'язку цим займається - потрібно уважно дивитися, що відбувається. І якщо всі разом побачимо, що можливі рішення, які і завдання вирішать, і бізнес не поставлять в складні умови, тоді, може бути, і тут потрібно буде якісь корективи внести в майбутньому", - сказав Путін.

7 липня президент Росії Володимир Путін підписав так званий "антитерористичний пакет" змін в законодавство. Поправки роблять значно суворішими низку законів і обмежують права, гарантовані громадянам Конституцією. Правозахисники і експерти різко критикують ці зміни.

"Пакет Ярової" зобов'язує операторів та інтернет-компанії зберігати текстові повідомлення, голосову інформацію, зображення, звуки, відео, інші електронні повідомлення користувачів протягом шести місяців. Оператори зв'язку також повинні будуть зберігати інформацію про факти прийому, передачі, доставки повідомлень і дзвінків (т.зв. метадані) протягом трьох років, інтернет-компанії - протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram