ГоловнаСвіт

Узбекистан збільшив кількість військових і техніки на кордоні з Киргизстаном

Нарощування військ на кордоні пов'язане не зі смертю Карімова, а з плановими навчаннями узбецьких силових структур.

Узбекистан збільшив кількість військових і техніки на кордоні з Киргизстаном
Узбекистан
Фото: Wikipedia

Узбекистан збільшив кількість військовослужбовців і техніки на кордоні з Киргизстаном, повідомляє "Интерфакс".

"З'явилися військові бойові машини, час від часу літають військові вертольоти. Ми все це фіксуємо, в разі чого ми готові реагувати адекватно", - сказало в суботу джерело в Державній прикордонній службі (ДПС) Киргизстану.

Раніше в прес-службі Прикордонної служби Киргизстану повідомили агентство, що "з появою офіційної інформації про смерть президента Узбекистану Іслама Карімова нічого не змінилося. Посилений режим і обмеження пересування громадян обох республік чинне далі".

За повідомленням прес-служби, ділянку кордону Киргизстану з Узбекистаном перевели на посилений режим 22 серпня після подій на неузгоджену ділянку на кордоні на горі Унгар-Тоо, де з вертольота висадилися співробітники МВС Узбекистану.

"Цей режим чинний досі. Плюс до всього колеги з Узбекистану, у зв'язку з проведенням Дня незалежності у себе в країні, попросили зберегти посилений режим на ділянці кордону і ввести обмеження для проходження держкордону для громадян двох країн", - зазначили у відомстві.

Також у прес-службі Прикордонної служби Киргизстану повідомили, що збільшення чисельності військовослужбовців Узбекистану на прикордонних територіях пов'язане з плановими навчаннями силових структур. Про них Узбекистан заздалегідь сповістив киргизьку сторону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram