ГоловнаСвіт

Влада Узбекистану оприлюднила медичний висновок про смерть Карімова

Високопоставленого пацієнта доставлено в лікарню в стані атонічної коми.

Влада Узбекистану оприлюднила медичний висновок про смерть Карімова
Ислам Каримов
Фото: www.ozodlik.org

Медичний висновок про хворобу і причину смерті президента Іслама Карімова опубліковано на сайті уряду Узбекистану.

Згідно з повідомленням, Карімова екстрено доставлено в Центральну клінічну лікарню Медико-санітарного об'єднання Міністерства охорони здоров'я Республіки Узбекистан в несвідомому стані 27 серпня близько 9:00.

Відзначається, що неврологічний стан хворого зі самого початку характеризувався як атонічна кома.

Консультації проводили фахівці провідних зарубіжних клінік, в тому числі академік директор Наукового центру серцево-судинної хірургії імені Бакулєва Лео Бокерія (Росія), віце-президент і виконавчий директор Ганноверського Міжнародного інституту нейрохірургії професор Амір Самі (Німеччина), керівник відділу кардіології Університетської клініки Хейдельберга професор Хьюго Катус (Німеччина), а також фахівці з Монако і Фінляндії.

"2 вересня 2016 року, незважаючи на проведені вищевказані заходи, повний обсяг діагностичних, лікувальних маніпуляцій та інтенсивної терапії, о 20:15 настала зупинка серцевої діяльності. Інтенсивні реанімаційні заходи не дали ефекту і о 20:55 у пацієнта констатована біологічна смерть", - зазначається у висновку.

Нагадаємо, відомості про кончину президента Узбекистану Іслама Карімова з'явилися ввечері 29 серпня. Незважаючи на підтвердження інформації багатьма джерелами в дипломатичних і медичних колах, в апараті президента Узбекистану повідомлення про смерть Карімова спростовували.

1 вересня з'явилися повідомлення про підготовку до похорону президента на його батьківщині - в Самарканді в суботу, 3 вересня.

Узбекистан офіційно заявив про смерть Карімова ввечері в п'ятницю, 2 вересня. При цьому російський "Інтерфакс" опублікував новину про смерть Карімова близько 17:00, але через кілька хвилин анулював її.

Іслам Карімов народився 30 січня 1938 року в Самарканді (Узбецька РСР, СРСР). Радянський, а потім узбецький державний і політичний діяч, перший президент Узбекистану з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році. У 1990-1992 роках - голова уряду Узбекистану. За радянських часів обіймав посаду першого секретаря ЦК Комуністичної партії Узбецької РСР (1989-1991).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram