ГоловнаСвіт

На батьківщині президента Філіппін стався вибух (оновлено)

Повідомляється про десять загиблих.

На батьківщині президента Філіппін стався вибух (оновлено)
Фото: twitter@jboygonzalessj

На ринку міста Давао на півдні Філіппін увечері в п'ятницю, 2 вересня, прогримів вибух. За попередніми даними, десять осіб загинули, ще 60 - отримали поранення. Про це повідомляє DW.

Голова держави, який до цього довгий час був мером Давао, перебуває в безпеці, заявив віце-мер міста, син Дутерте - Паоло, передає агентство Reuters. Містом Давао зараз керує дочка президента, Сара Дутерте-Карпіо.

Причини вибуху і точна кількість загиблих на тепер невідомі. Поліція повідомила агентству AFP про "не менш як 30 поранених" і десять загиблих.

Дутерте зайняв свій пост в кінці червня. Відтоді йде жорстка кампанія з протидії наркоторгівлі. За даними поліції, близько 1900 осіб було вбито під час урядової кампанії з припинення нелегальної торгівлі наркотиками.

Оновлення. За інформацією прес-секретаря президента Філіппін, причиною вибуху став саморобний вибуховий пристрій, повідомляє AFP. Він також висловив припущення, що організаторами вибуху є наркоторговці, війну яким оголосив президент Дутерте, або ісламські бойовики.

Вибух стався в центрі Давао, розташованого за 1,5 тис. кілометрів від столиці Маніли, недалеко від одного з кращих готелів міста і великого університету.

Нагадаємо, 30 серпня під час вибуху замінованого автомобіля біля воріт палацу президента Сомалі в столиці країни Могадішо загинули п'ять солдатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram