ГоловнаСвіт

Підрядники Керченського моста потрапили до списку санкцій США

Покарано всіх: від замовника до субпідрядника.

Підрядники Керченського моста потрапили до списку санкцій США

Сполучені Штати Америки внесли до списку санкцій сім російських компаній, які пов'язані з будівництвом мостового переходу через Керченську протоку.

У їх числі - генпідрядник "СГМ Мост", субпідрядник "Мостотрест", проектувальник "Гипростроймост - Санкт-Петербург" і замовник "Упрдор Тамань". Також під санкції потрапили компанії "СТГ-Эко" (оцінювала вплив будівництва моста на довкілля), "Дорожная строительная компания" (ДСК, підрядник будівництва під'їзних доріг до моста), а також федеральна автономна установа "Главное управление государственной экспертизы" (затвердило проект моста).

Також американські санкції накладено на низку кримських заводів - керченський суднобудівний завод "Залив", феодосійський завод "Море", севастопольську "Зірочку", Феодосійський оптичний завод і севастопольський "Ураніс-радіосистеми". Усі вони беруть участь у військових програмах Російської Федерації.

Накладено санкції і на

АТ "АБР Менеджмент", засноване менеджментом уже підсанкційного Банка России. Компанія займається стратегічним управлінням активами банківської групи.

До чорного списку також потрапила російська група компаній

"Совфрахт-Совмортранс", що займається логістикою, в тому числі в українському регіоні Крим. Разом із нею покарано цілу низку афілійованих фірм: СМТ-К, "Коксохимтранс", керуючу компанію "Совфрахт", ПАТ "Совфрахт", АТ "Совмортранс".

Нагадаємо, 1 вересня санкції були також накладені на 17 кримських і донецьких сепаратистів, а також на азаровський "Комітет порятунку України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram