ГоловнаСвіт

Влада Японії спростувала повідомлення ЗМІ про те, що готова дозволити росіянам жити на Курилах

Прем'єр Японії Сіндзо Абе зустрінеться з Володимиром Путіним у кулуарах другого Східного економічного форуму.

Влада Японії спростувала повідомлення ЗМІ про те, що готова дозволити росіянам жити на Курилах

Генеральний секретар уряду Японії Есіхіде Суга спростував поширене ЗМІ повідомлення про те, що Токіо гарантувало російським громадянам можливість проживання на південних Курилах у разі передачі цих островів Японії.

Про це пише Newsweek Japan.

"Я бачив ці повідомлення ЗМІ, але вони не відповідають дійсності", - сказав він на прес-конференції.

Раніше в четвер газета Mainichi написала, що Токіо визнає право росіян на проживання на Курилах, якщо острови повернуться до складу Японії. Відповідну пропозицію, як зазначали, японський прем'єр Сіндзо Абе має намір зробити президенту РФ Володимирові Путіну в кулуарах другого Східного економічного форуму (СЕФ) 2 вересня у Владивостоку.

1 вересня також стало відомо, що Абе оголосив про створення нового міністерства, яке займеться розвитком економічної співпраці з Росією. Очолить відомство Хіросіге Секо - він буде суміщати цю посаду з посадою міністра економіки, торгівлі та промисловості.

Москва і Токіо в 1956 році підписали декларацію про припинення війни, яка може набути чинності тільки після укладення договору про мир. Головною перешкодою до підписання меморандуму є невирішена суперечка навколо Курильських островів. Японія претендує на чотири острови, посилаючись на договір від 1855 року. Росія наполягає на тому, що ці території увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни.

Нагадаємо, раніше в серпні Японія висловила протест РФ через затримання на Курилах японського перекладача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram