ГоловнаСвіт

Іран оточив російськими ЗРК свій ядерний завод, - ЗМІ

Іранські військові назвали захист ядерних об'єктів країни своїм головним пріоритетом.

Іран оточив російськими ЗРК свій ядерний завод, - ЗМІ
ЗРК С-300
Фото: http://topwar.ru

Іран розмістив поставлені з Росії зенітно-ракетні комплекси С-300 навколо підземного заводу зі збагачення урану в Фордо.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на іранські державні ЗМІ.

Держтелебачення показало кадри розміщення недавно поставленого комплексу поблизу ядерного об'єкта в центральній частині Ірану.

"Наш головний пріоритет - захищати ядерні об'єкти Ірану за будь-яких обставин", - цитує ТБ командувача ППО Корпусу вартових ісламської революції Фарзада Есмаїлі.

У 2015 році Іран і шість світових держав уклали угоду, спрямовану на згортання ядерної програми в обмін на зняття з Тегерана міжнародних санкцій.

Збагачення урану на ядерному об'єкті в Фордо, що розташований приблизно за 100 кілометрів на південь від Тегерана, припинилося після набуття чинності угоди в січні.

Під тиском Заходу Росія в 2010 році розірвала контракт з Іраном на поставку комплексів С-300. Однак російський президент Володимир Путін скасував заборону в квітні 2015 року після укладення попередньої угоди між Іраном і шістьма країнами.

У серпні Іран повідомив, що Росія поставила основні елементи системи С-300 і що поставка, як очікують, буде виконана повністю до кінця цього року.

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї сказав у неділю, що військова сила Ірану служить оборонним цілям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram