ГоловнаСвіт

Чехія відмовилася приймати мігрантів до кінця року

Голова МЗС Чехії закликав примусити Італію і Грецію відповідальніше ставитися до міграційної проблеми.

Чехія відмовилася приймати мігрантів до кінця року
Чехия

До кінця 2016 року Чеська Республіка не прийматиме мігрантів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованець, передає "Радіо Прага".

За словами чиновника, якщо угода стосовно біженців із Туреччиною провалиться, то восени потік мігрантів у Європу буде не дуже високим. Однак навесні він може значно зрости.

На думку Хованця, необхідно примусити Італію і Грецію відповідальніше ставитися до міграційної проблеми. "Якщо цього не буде, їм нічого робити в Шенгені. Греція, на жаль, повинна буде частково перетворитися на установу перевірки, де мігранти будуть затримані і повернуті [назад]", - наголосив чеський міністр.

Хованець також зазначив, що Прага планує ретельніше стежити за тим, що відбувається на кордоні з Німеччиною, проте закривати його поки що не планує.

Нагадаємо, що 15 серпня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зажадав від Євросоюзу ввести безвізовий режим для громадян країни в жовтні цього року. В іншому разі Анкара відмовиться виконувати свої зобов'язання з прийому і розміщення біженців.

Брюссель зі свого боку наполягає, щоб Анкара виконала ще п'ять умов. Зокрема, переглянула законодавство про боротьбу з тероризмом. 11 травня після відмови турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана змінювати його Європарламент призупинив роботу над скасуванням віз для турецьких громадян.

18 березня Анкара і ЄС на саміті в Бельгії узгодили основні принципи рішення міграційної проблеми. Туреччина зобов'язалася повертати на свою територію біженців, які дісталися до Європи. В обмін на це Анкара мала отримати €3 млрд і скасування візових обмежень для короткострокових поїздок своїх громадян у ЄС.

Як повідомляли раніше в серпні, Угорщина побудує другий паркан на кордоні із Сербією, щоб стримати хвилю біженців, якщо Туреччина відмовиться від своїх зобов'язань у межах міграційної угоди з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram