ГоловнаСвіт

Влада Індії порадила туристкам не носити спідниці

Індію вважають найнебезпечнішою країною для туристок.

Влада Індії порадила туристкам не носити спідниці
Индия
Фото: air-tours.ru

Міністр культури і туризму Індії Махеш Шарма (Mahesh Sharma) порадив іноземкам, які відвідують невеликі міста країни, з метою безпеки відмовитися від носіння коротких спідниць.

Про це повідомляє Hindustan Times.

Пораду включили в буклет із рекомендаціями, який видають усім іноземцям, які прибувають в Індію. "Там йдеться зокрема про те, що в невеликих містах не потрібно ходити самому ночами чи носити спідниці. Ми також рекомендуємо фотографувати номери таксі, в які вони сідають, і надсилати друзям", - розповів Шарма.

На запитання, чи означає рекомендація відмовитися від спідниць введення дрес-коду для туристок, Шарма відповів негативно.

У грудні 2012 року 23-річна індійська студентка померла від травм, отриманих під час групового зґвалтування шістьма чоловіками. Після цього випадку почалося широке висвітлення проблеми сексуальних злочинів, а влада країни ввела смертну кару за зґвалтування. Однак ці заходи не призвели до поліпшення ситуації, і Індія, як і раніше, вважається найнебезпечнішою країною для туристок. Наприклад, у липні 2016 року групового зґвалтування зазнала мандрівниця з Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram