ГоловнаСвіт

У Росії заарештовано 12 учасників "тракторного маршу" на Москву

Лідер руху визнав провину під тиском поліцейських, які погрожували звинуватити його в екстремізмі.

У Росії заарештовано 12 учасників "тракторного маршу" на Москву
Алексей Волченко
Фото: kavkaz-uzel.eu

У Росії Олексія Волченка, лідера руху "Ввічливі фермери", який організував "тракторний марш" на Москву, засуджено до десяти діб адміністративного арешту, ще 11 фермерів заарештовано на термін від 5 до 10 діб.

Про це повідомляє "Кавказский узел" з посиланням на члена громадської спостережної комісії Краснодарського краю Ольгу Голубятникову.

За її словами, Волченка заарештували за те, що він нібито не погодив пробіг з владою Краснодарського краю. Голубятникова також сказала, що Волченко визнав провину під тиском поліцейських, які погрожували звинуватити його в екстремізмі.

Окрім того, вона повідомила, що Волченко відбуває адміністративний арешт у спецприймальнику міста Усть-Лабінська.

21 серпня в станиці Казанській Кавказького району Кубані пройшов мітинг місцевих фермерів проти корупції кубанської влади. Після цього колона із 17 тракторів і десятків машин вирушила в марш до Москви. Близько полудня, неподалік від селища Дорожнє, колону заблокували поліцейські.

Учасники акції хочуть у Москві домогтися зустрічі з федеральною владою і розповісти їй про корупцію та рейдерські захоплення в регіоні.

Незабаром прокуратура Краснодарського краю за зверненнями місцевих фермерів організувала додаткові перевірки законності й обґрунтованості рішень про перерозподіл землі.

23 серпня учасників "тракторного маршу" на Москву затримали співробітники ОМОН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram