ГоловнаСвіт

Клінтон: "Путін - хрещений батько світового націоналізму"

Колишній держсекретар розкритикувала Трампа за симпатії до Путіна.

Клінтон: "Путін - хрещений батько світового націоналізму"
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон назвала президента РФ Володимира Путіна "хрещеним батьком світового ультраправого націоналізму".

Про це вона заявила під час передвиборного виступу в Неваді, пише журнал Time.

Клінтон заявила, що праворадикальні ідеї стають дедалі популярнішими у світі. Вона провела паралель між виступами свого суперника, кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа, й іншими політиками. Зокрема, вона згадала Найджела Фаража, засновника британської Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP). "А хрещений батько цієї ідеології - російський президент Володимир Путін", - зазначила Клінтон.

Колишній держсекретар також нагадала, що Трамп не приховує своїх симпатій до Путіна та російської політики. "Він говорить про те, щоб кинути напризволяще наших союзників по НАТО, визнає російську анексію Криму і допускає зростання впливу Росії в Східній Європі", - заявила демократичний кандидат.

Окрім того, Клінтон закликала виборців задуматися, чому активісти Ку-клукс-клану й інших расистських організацій підтримують Дональда Трампа

Нагадаємо, раніше в серпні штаб Клінтон закликав команду Трампа розкрити свої проросійські зв'язки.

Президентські вибори в США заплановані на 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram