ГоловнаСвіт

У Росії фермери принесли в "дарунок президентові" теля через неможливість його прогодувати

Теля проведе ніч у відділенні поліції.

У Росії фермери принесли в "дарунок президентові" теля через неможливість його прогодувати
Фото: EPA/UPG

У приймальню президента Росії Володимира Путіна в Омську місцева фермерка спробувала передати теля, яке, за її словами, нічим годувати, повідомляє FlashSiberia.

Згідно з повідомленням, фермерка Анастасія Гордієнко привела до приймальні голови держави теля і спробувала передати його в "дарунок президентові". Співробітники приймальні взяли від фермерки дарчу на тварину, але не забрали тварину, лише замкнули двері зсередини.

Свої дії фермерка пояснила неможливістю прогодувати стадо, оскільки їй і її чоловікові-фермеру "Россельхозбанк" відмовив у кредиті. У результаті вони не змогли засіяти поля, і найближчим часом їм доведеться різати худобу через відсутність корму.

"Тварина хоче жити, тому ми даруємо її президентові. Він знайде, чим його годувати. Нам нічим. Ми не посіяли і не можемо заготовлювати корми. Щоб це зробити, потрібно частину корів і телят зарізати", - сказала Гордієнко, додавши, що майже тридцять років її сім'я займається сільським господарством.

Джерело в регіональному уряді заявило агентству, що "акція Гордієнко - це, швидше за все, спроба в передвиборний період вибити в держави преференції".

За даними учасників акції, в результаті цю ніч теля проведе у відділенні поліції, в яке його доставили після відмови Гордієнко забрати тварину на ферму.

Нагадаємо, раніше в серпні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв попросив губернаторів "не розповідати про труднощі" і порадив заробляти самим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram