ГоловнаСвіт

В Італії через землетрус введено надзвичайний стан

Кількість загиблих досягла щонайменше 250 осіб.

В Італії через землетрус введено надзвичайний стан
Фото: EPA/UPG

Через масштабні руйнування і численні жертви землетрусу, що стався в ніч на середу, 24 серпня, у центральній частині Італії, уряд ввів надзвичайний стан, повідомляє DW.

Про відповідне рішення уряду стало відомо в четвер, 25 серпня, після кризового засідання. На засіданні вирішили також виділити додатково 50 млн євро допомоги постраждалим від стихійного лиха. Кошти мають піти на швидке і небюрократичне надання допомоги тим, хто найбільше її потребує.

Тим часом кількість загиблих у результаті землетрусу досягла щонайменше 250 осіб. 365 чоловік з пораненнями різного ступеня тяжкості доставили в лікарні. Водночас рятувальникам, які розбирають завали після стихійного лиха, вдалося звільнити з-під руїн будинків 215 осіб. Але з вечора середи випадків порятунку постраждалих, що опинилися під завалами, не було.

Втім, багато хто з врятованих і поранених перебувають у вкрай важкому стані, і лікарі змушені боротися за їхнє життя. Багато провели ніч у наметах або в автомобілях. Активісти Червоного Хреста почали роздавати їжу і питну воду тим, хто втратив у результаті стихійного лиха все, що мав.

Досі невідомо, скільки людей вважати зниклими безвісти в результаті лиха. У середу оцінки рятувальників у цьому плані коливалися від 50 до кількох сотень. У четвер оновлення інформації не було. Це частково можна пояснити тим, що постраждалі гірські райони вважаються улюбленим місцем відпочивальників з великих міст, які рятуються тут від літньої спеки. Тому в сезон населення окремих поселень збільшується вдвічі, а іноді і втричі.

Раніше рятувальники не виключали, що остаточне число загиблих у результаті землетрусу може перевищити 300 осіб.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ запропонувати Італії допомогу українських рятувальників і лікарів для подолання наслідків землетрусу, що стався 24 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram